Smalfilm

d-8/ n-8 / s-8 / 16mm

Visste du at over tid blir smalfilmen din utsatt for fargeforandringer som gjør at kvaliteten svekkes, og filmen også lettere kan blir utsatt for skade og brudd? 

Gjør noe med dette nå!

 

 

1. Hvor mye smalfilm har du?

Finn ut hvor mye smalfilm du har liggende. 

Her ser du en omtrentelig oversikt over S-8/D-8, minuttene kan variere litt men det er et godt utgangspunkt.

 

 

2. Velg lagringsmedium 

Du kan få overført dine videoer til minnepenn/harddisk, enten formålet er å gjenoppleve svunne tider, eller du er i gang med et omfattende filmprosjekt!

 

Vi er fremtidsrettet, og DVD’ene ser ut til å mistet sin storhetstid. Fordelen med å få opptakene dine på en minnepenn/harddisk er at du enkelt kan legge dem over på datamaskinen din og sette alt sammen til en filmpresentasjon for en spesiell anledning.

 

 

 

 3. Velg SD eller HD kvalitet

SD-scanning (768*576) er en rimeligere metode som gir et greit resultat om formålet kun er å se på gamle opptak uten å bearbeide disse videre.

 

                                             

 Anbefalt!

HD-scanning av smalfilm (1920*1080) er perfekt for videre redigering av dine verdifulle filmopptak. På grunn av filstørrelsene leveres dette kun til harddisk. Dersom du velger HD har du også muligheten til å få dette restaurert og fargekorrigert.

Lurer du på hvordan vi overfører smalfilmen din i HD?

Scanningen foregår på såkalt “frame by frame” – bilde for bilde, og beholdes digitalt fra bildet er tatt. Arbeidet utføres på moderne utstyr, med kvalifisert personell.

HD og 2K overføres på en ny, flott maskin. Denne har ruller, PTR – particle transfer roller, som fjerner mye støv og korn fra filmens overflate før overføring. Filmen blir varsomt ført gjennom maskinen, og filmens perforeringer/hull leses av med laser. Man slipper da ødelagte perforeringer etter hjul som drar frem filmen. Laseren blir “trigget” av perforeringen filmen, og ber kameraet om å ta et bilde. Dette skjer mange ganger per sekund. Plassen hvor filmen blir tatt bilde av, har en ganske smal passasje. Det gjør at filmen beveger seg veldig lite rundt, og det sikrer et skarpere bilde. Motorer sørger for at det er et jevnt spenn på filmen, slik at også bølgete film kan leses med minimal uskarphet.

Maskinen er utstyrt med en avansert og kraftig LED lampe. Denne justerer hele tiden hvitbalanse fra filmen. Objektivet og kameraet som benyttes, er av ypperste klasse. Sammen henter de ut mye detaljer, og beholder skarpheten over hele bildet. Fargene og sortnivået settes manuelt i opptaksprogrammet mens filmen tas opp.

 

 

4. Velg restaurering og fargekorrigering 

Dette er kun mulig om du har valgt HD-scanning.
 

Restaurering av smalfilmen din innebærer at den scannes i HD-kvalitet, der vi stabiliserer bildet og reduserer støy og striper som gir en betydelig forbedring på filmkvaliteten. Legger vi til fargekorrigering, vil også fargene bli mye skarpere og friskere.

5. Lever inn smalfilmen til oss

Er du i Stavanger området er du velkommen innom vårt kontor i Auglendsmyrå 6B på Åsen. Bor du i andre deler av Norge kan du sende til oss i posten.