Smalfilm

d-8/ n-8 / s-8 / 16mm

VISSTE DU AT

Over tid blir smalfilmen din utsatt for fargeforandringer som gjør at kvaliteten svekkes, og filmen også lettere kan blir utsatt for skade og brudd. 

Gjør noe med dette nå!

 Med moderne teknologi, kan vi overføre dine smalfilmer til digitale medier slik at du kan ta vare på dine verdifulle minner.

Hvor mye smalfilm har du?

Her ser du en omtrentelig oversikt over S-8/D-8, minuttene kan variere litt men det er et godt utgangspunkt for å finne ut hvor mange min/timer med smalfilm du har.

 

1. Oppstart & lagringsmedium

Du kan få overført dine smalfilmer til harddisk, enten formålet er å gjenoppleve svunne tider, eller du er i gang med et omfattende filmprosjekt!
 

Fordelen med å få opptakene dine på en harddisk er at du enkelt kan legge dem over på datamaskinen din og sette alt sammen til en filmpresentasjon for en spesiell anledning. Den er av god kvalitet og er egnet til større filer.

2. Overføring & kvalitet

Prisen gjelder for hvert påbegynte 15 minutt.

HD-scanning av smalfilm (1536×1144) er perfekt for videre redigering av dine verdifulle filmopptak. HD-scan genererer store filer, dette leveres til en 1 TB harddisk (kr 749-,). 

Prisen gjelder per 15 minutt på dine allerede overførte filmer i HD-kvalitet.

Restaurering av smalfilmen din innebærer at vi stabiliserer bildet og reduserer støy og striper, noe som gir en betydelig forbedring på filmkvaliteten.  

  • Pris på oppstart & lagringsmedium kommer i tillegg.

3. Lever inn dine smalfilmer

Befinner du deg i Stavanger-området er du velkommen innom vårt kontor i Auglendsmyrå 6B på Åsen. Åpningstidene er 09.00-15.00 alle hverdager.

Bor du i andre deler av Norge kan du sende videoene dine til oss i posten. 

Film & Fotopartner A/S
Auglendsmyrå 6B
4016 Stavanger

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål om forsendelsen.

Lurer du på hvordan vi overfører smalfilmen din i HD?

Scanningen foregår på såkalt “frame by frame” – bilde for bilde, og beholdes digitalt fra bildet er tatt. Arbeidet utføres på moderne utstyr, med kvalifisert personell.

HD og 2K overføres på en ny, flott maskin. Denne har ruller, PTR – particle transfer roller, som fjerner mye støv og korn fra filmens overflate før overføring. Filmen blir varsomt ført gjennom maskinen, og filmens perforeringer/hull leses av med laser. Man slipper da ødelagte perforeringer etter hjul som drar frem filmen. Laseren blir “trigget” av perforeringen filmen, og ber kameraet om å ta et bilde. Dette skjer mange ganger per sekund. Plassen hvor filmen blir tatt bilde av, har en ganske smal passasje. Det gjør at filmen beveger seg veldig lite rundt, og det sikrer et skarpere bilde. Motorer sørger for at det er et jevnt spenn på filmen, slik at også bølgete film kan leses med minimal uskarphet.

Maskinen er utstyrt med en avansert og kraftig LED lampe. Denne justerer hele tiden hvitbalanse fra filmen. Objektivet og kameraet som benyttes, er av ypperste klasse. Sammen henter de ut mye detaljer, og beholder skarpheten over hele bildet. Fargene og sortnivået settes manuelt i opptaksprogrammet mens filmen tas opp.