Om oss

vår historie / Ansatte / Ofte stilte spørsmål

Film & Fotopartner A/S i sin nåværende form ble etablert i 2009. Den spede begynnelsen var imidlertid helt tilbake i 1994. Firmaet har i dag rundt 30 ansatte og i underkant av 12 millioner i årsomsetning. Selskapet har i all hovedsak to forretningsområder hvorav fotografering og konverteringstjenester er det ene. Film & Fotopartner A/S sitter på betydelig kompetanse innen foto og digitalisering og flyttet i 2014 inn i moderne lokaler på Åsen i Stavanger kommune.

Vårt konsept

Helt siden starten for over 20 år siden har konseptet vært å tilby digitaliseringstjenester til privatmarkedet til en overkommelig pris, og på den måten bidra til å sikre verdifulle minner for kommende generasjoner. De siste årene har vi også utvidet til å dekke bedriftsmarkedet.  Siden starten har vi overført flere hundre mil med smalfilm og tusenvis med timer videotape til nye media. Vi garanterer at dine verdifulle minner er i trygge hender hos kompetente, samvittighetsfulle medarbeidere.

Etter innflytting i nye 300 m2 store lokaler i det tidligere Ellingsen/Kodak bygget på Åsen har vi også utvidet virksomheten til å innbefatte retusjering, fotografering og studio-utleie. 

Vi har også ansatt en flink fotograf som dekker de fleste områder fra bryllupsfoto og barnebilder til produktfoto og bedriftsfoto.

Våre ansatte

Ofte stilte spørsmål

Hvor lang tid må jeg regne med at overføringen tar?

Tiden kan variere litt etter hvor stor pågang vi har pluss hvor omfattende ordren din er. Generelt regner vi med ca. 1-2 uker fra dagen vi mottar opptakene. Hvis du for eks. har 6 timers opptak, tilsvarer det også 6 timers arbeid.

Dersom du ønsker restaurering og fargekorrigering av smalfilmen dine i tillegg, må det påberegnes en god del ekstra tid da dette er mer omfattende og tidkrevende arbeid.
Har du en ordre som haster, er det bare å ta kontakt så finner vi nok en løsning!

 

Er minnene mine i trygge hender?

Når vi mottar din ordre blir alt lagret og sortert i bokser med kundenavn. Ved overføring til minnepenn blir filene sikkerhetskopiert for en liten periode dersom det skulle skje noe med produktet ditt etter levering. Dersom du har spesielle ønsker for sletting eller langring av filer, er det bare å ta kontakt. Alle filer blir lagret med både kundenavn og tittel på kassetten slik at det er lett å spore f.eks. en videofil tilbake til originalkassetten.

 

Bruker dere lerretter eller speil når dere digitaliserer smalfilm?

Nei, vi benytter oss av spesiallagde maskiner designet for akkurat det vi driver med.

 

Hvilke filformater leverer dere?

Som standard for smalfilm og video til USB, leverer vi filene i H.264. For VHS, Hi8 Mini-DV (osv.) er ca 2.5 Megabit per sekund. For Mini-DV er det også mulig å velge mindre komprimering ved overføring. Dette bevarer langt mer av detaljene, og egner seg godt for videre redigering. Da er datamengden på ca 20 Mbps, og leveres da til harddisk på grunn av langt større filer.

Smalfilm i HD leveres også på harddisk. Datamengden på smalfilm og 16mm er ca 70-90 Mbps, eller 9-11.5 Megabyte i sekundet. Smalfilm i SD er omtrent 7 Mbps, ca 0.8 MBps. Datamengden nevnt over er uten lyd, men er omkring 160-320 Kbps. Ønsker du andre formater er det bare å ta kontakt.

 

Kan jeg få et prisoverslag på hva ordren vil koste før jeg leverer den?

Prisene variere veldig etter hvor mange timer opptak du faktisk har, derfor er det veldig vanskelig å gi en pris på forhånd. Videokassetter kan for eksempel være spilt inn på longplay, og da inneholde opptil flere timer mer en det som står på kassetten. Dersom du regner med at kassettene eller smalfilmene dine er fulle og ikke spilt inn på LP kan vi ta et utgangspunkt i det, men det vil fortsatt bare være et estimat som kan variere veldig.

 

Hvordan returnerer dere opptakene mine?

Dersom ikke noe annet er avtalt, returneres filmene dine som en registrert oppkravssending.

 

Hvordan vet jeg hvor mange minutt smalfilmene mine er på?

Vi har laget en liten oversikt på smalfilm her, som kan gi deg et godt utgangspunkt.